Skip to content

Ik borduur het allemaal met evenveel liefde voor het ambacht, respect voor de borduurtradities én passie voor de hedendaagse mode en stijl.

Met veel toewijding breng ik jouw ontwerpen tot leven. Of kies je liever een van mijn eigen artistieke borduurwerken uit?

Borduurwerk in opdracht

Ben je ontwerper (modeontwerper, juweelontwerper,…) en wil je een creatie verrijken met virtuoos borduurwerk? Als professioneel borduurster gespecialiseerd in goudborduurwerk, aariborduren en broderie d’art, en opgeleid door specialisten in binnen- en buitenland , maak ik het voor je waar.

Haute couture borduurster

De ontelbare stijlen en technieken van het eeuwenoude borduurambacht beleven een terechte revival in de hedendaagse fashion en haute couture.

Ik beheers onder andere het Indische aari- en kutch-borduren, en maakte me de technieken van het goudborduren en broderie d’art eigen. Ook je ontwerpen met pailletten, parels en veertjes kan ik borduren, met bijvoorbeeld de Lunéville-techniek (perlage de Lunéville).

Leg me jouw project voor, ik bespreek graag een mogelijke samenwerking.

Sébastien Vandekerckhove

Meer info

Sébastien Vandekerckhove

Voor juweelontwerper Sébastien Vandekerckhove borduurde ik een ontwerp in de aari-techniek op zijdeorganza, waarna ik het appliqueerde op een tweedehands lederen jas. In het borduurwerk met metaaldraad verwerkte ik parels en vergulde plaatjes.
Foto Jan Jorre, model Emma L.

Sébastien Vandekerckhove

Meer info

Sébastien Vandekerckhove

Op deze tweedehands lederen jas appliqueerde ik een borduurstuk met aari-werk op katoen. Een opdracht van juweelontwerper Sébastien Vandekerckhove met metaaldraad, metaallamel, parels, floszijde, pailletten en vergulde plaatjes.

Lilirooz

Meer info

Lilirooz

Dit kraagje in goudborduurwerk maakte ik voor het Belgische modemerk Lilirooz. Je ziet een katoenen kraag versierd met metaaldraad, metaallamellen, cantilles en pareltjes.

Particulier

Meer info

Particulier

Deze broche is een uniek stuk in opdracht van een particuliere klant. Ik maakte dit goudborduurwerk met metaaldraad, cantilles, jaseron, parel, siergaren en goudleder.

Borduurkunst

Kijk je uit naar een bijzonder kunstwerk of wil je iemand verrassen met een uitzonderlijk, handgemaakt cadeau? Denk dan eens aan borduurkunst.

Maak je keuze uit mijn insectencollectie of initialen, of laat een uniek borduurwerk op maat maken.

Handgeborduurde insecten

Overal rondom ons zoemen, kruipen en vliegen er insecten. Maar door hun kleine formaat valt hun kleurenpracht ons nauwelijks op. Met deze reeks borduurkunstwerken breng ik daar verandering in. Aan de hand van close-up-foto’s zet ik hun fascinerende kleurenpalet en hun opbouw om in goudborduurwerk dat verschillende technieken en materialen combineert.

Laat deze minuscule, maar onmisbare dieren schitteren in jouw interieur met een uniek borduurkunstwerk. Of geef er een cadeau …

Een geborduurd initiaal

De eerste letter van hun naam, prachtig versierd. Is er een mooier gebaar om te zeggen hoe speciaal je iemand vindt?

Geef een uiterst persoonlijk cadeau of origineel geboortegeschenk, volledig met de hand geborduurd.

Ik borduur wat jij wil

Een handgeborduurd insect mét initiaal? De volledige naam van een geliefde, geborduurd met luxueuze metaaldraad en afgewerkt met fijne pareltjes? Een unieke broche?

Wat je ook in gedachten hebt, ik bekijk graag de mogelijkheden.

Op jouw vraag pas ik het ontwerp van een geborduurd insect aan. Ik voeg bijvoorbeeld initialen toe of gebruik andere borduurtechnieken en materialen. Hier zie je een goudborduurwerk op katoenfluweel. De prijs van het borduurkunstwerk hangt af van de materialen, technieken en afmetingen die je kiest.

De naam van jouw keuze in goudborduurwerk op zijde. We kiezen samen het ontwerp en de technieken die je het mooiste vindt. Ook de prijs van het borduurwerk is daarvan afhankelijk.

Back To Top